Exkurze do Brna aneb Hrajeme si na Ježíška - Update

10.12.2006, 18:48 | Osobní

Tak se zase musím pochlubit průběhem dnešního dne :-) (tolik slibovaný náročný filozofický či technický článek se opět odkládá.)

09.12.2006, 23:20

O hlavním důvodu dnešní miniexkurze se ani zmiňovat nebudu, protože to vůbec není důležité. Co je IMHO důležitější je fakt, že se blíží Vánoce, a proto...
...jsem si už Ježíšek mi vybral a část dárečků už nakoupil. Stejně tak jsem Ježíšek nakoupil nějaké to dárkovstvo pro blízké :-)

Několik zajímavých postřehů z dnešního Brna:
- Nejvíc sněhu je na Vaňkovce! (tedy pochopitelně falešného, ale letos se i ten počítá, neboť pravý není žádný a není nikde ;-))
- Nejvyšší koncentrace samých bezva obchůdků je v Domě Pánů z Lipé, resp. především v jeho zadní části a hned v pasáži za ním! (Konkrétně: Oxalisácký čajošop, egyptský dárkošop, takový fajnový etnošop, jiný fajnový hadrošop a pak především moc moc fajnový čajo/esoterošop (lze si představit asi jako x-krát líp vybavený žďárský Úsměv :ep), kde jsem si mi Ježíšek vybral jeden príma dáreček ;-)
- největší volovina dne bylo koupit si na všechny ty dárky v Ikei takovou tu echt Sverige modrou plastovou tašku – nepraktičtější taška snad ani nejde vyrobit.

Návštěva Levných Knih opět přinesla své ovoce, tenká knížka „300 nejlepších anekdot z Velké Británie“ se mi teď bude hodit jako sůl pro krátké „divadelní představení“, co se do středy snažíme připravit – na celostátní kolo oné již tolikrát zmiňované soutěže Europanostra, pro tzv. „národní večer“ (dostali jsme vylosovanou Velkou Británii) :]
Jinak oběd v Ikejáské restauraci jsem si proložil třemi Twinningsáckými Darjeelingy po sobě (když je tam „bezedný šálek, proč ne :e)).
V Oxalisu jsem objevil, že stále mají můj oblíbený čajík, Nepal Oolong Fikkal Ilam, který stojí pouhých 30 Kč/50g, a chutná a voní skoro jako některé Darjeelingy ;-).
V knihkupectví jsem se přesvědčil, že asi opravdu nikde neseženu jednu velice konkrétní knížku v kolibří verzi, a tak jsem místo toho koupil něco docela jiného (a taky dražšího :-/)...

Update 10.12.: Haluzí není nikdy dost! Kdo uhodne, jakou souvislost má tato knížečka, co jsem nalezl doma v knihovně, s tím "kolibříkem", co jsem tak marně sháněl? :D
Guess what!

Nějakým tím obyčejným bla bla bla o tom, kterak jsem se po dlouhé době dostal ke klavíru (dokonce křídlu!), a něco na to zkoušel zahrát (!), nebo jakpak byl dnešek nadprůměrně aurózním dnem, Tě už raději, milý čtenáři, nebudu dále nudit. EOF:-)

Četlo: 1259
pridej.cz

Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.