Glosa: "Čunek na první stranu nepatří!"

30.03.2008, 23:48 | Umění: vlastní tvorba

Šéfredaktor rozhodl — nechceme již více Čunka na titulní straně deníku! Takové rozhodnutí si zajisté zaslouží krátké zamyšlení.

Takřka pravidelné změny výpovědí, nekorektní argumentace, neochota na opakované žádosti a výzvy opustit křeslo — takové informace již český občan nechce slyšet. „Tak dlouho se chodí s Čunkem do novin, až se abonenti unudí,“ dalo by se říci.

Lze namítnout, že takové jednání je nekorektní — jedná se přece o vážné věci, o hodně peněz, o závažná obvinění — a to prosím pěkně, na hlavu čelního českého politika a střídavě i ministra! Takové informace přece nelze zamlčovat a v médiích ignorovat — média přece mají povinnost právě takové causy šířit do povědomí občanů! Nebo ne?

Přiznejme si, že média již dlouho nejsou jen „hlídajícími čoklíky demokracie“, ale především komerčním produktem. Spotřebním zbožím stejně jako rohlíky či hřebíky. Teoreticky můžeme nastavit kritéria pro důležitost té či oné zprávy jakkoli, ale prakticky jde především o zájem čtenářů.

Mimochodem politici by vlastně měli být rádi, že se o nic takhle (ne)píše — mám jen strach, že vědomí toho, že „čím větší ostudu si udělám, tím dřív se na mě v médiích zapomene“, je jedním z důvodů, proč se naši páni politikové tak často chovají jako jiný živočišný druh než homo sapiens sapiens...

(Text pochází ze 13. března ze školního publicistického workshopu s M. Komárkem.)

Četlo: 2283
pridej.cz

Komentáře#


1. Didi# | 03.05.08, 22:30 | pouctemnecomischazi#seznam.cz

Nikdo zdá se není akorád!!! Ani autor. Nesmrtelnost není blbost,ale netýká se pouze těla jak asi někdo už zjistil,proto použil tento citát. Tělo umírá a tomu se říká běžně smrt. Jenže obraz a podoba Boží, která je také ve vás je trošku jiná, takže....? Si zopakujte BIBLI Vážení, máte velké nedostatky ze sportování v lese a z luk, kde již není třeba plašit komáry. Politici si to dělají sami. A co? Za něco se peníze brát musí. Přestaň se honit kolem věcí a začni myslet na Pána Boha co s tebou zamýšlí, co ti dává a proč? Stačí ti na to 40 let? Já jen aby jsi nenaříkal, že jsi měl málo času.


2. j# | 06.05.08, 17:26

didi: skutečně k tématu... za to "akorád" bys měl jít do pekla


3. brozkeff# | 06.05.08, 19:05

j: klid, tento autor mi to tu zaplavil i jinde a podobnými nesmysly :)aśpoň je zábava :)


4. iscilitight# | 29.05.08, 16:11 | iscilitight#seznam.cz

Brozkeff: Dej si příští rok psychopatologii, já beru mistra Didi jako nádhernou učební pomůcku. Skvělý případ pokročilého inkoherentního myšlení,mimo jiné. Nehledě na to, že se člověk fakt zasměje, to máš pravdu:-) Odcházím plašit komáry při sportování v lese z luk, ať doženu svoje nedostatky:)


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.