Jídlo je zlo! :-)

07.06.2008, 19:01 | Osobní

V poslední době se rapidně snížila má produktivita práce – resp. schopnost se učit na zkoušky. Důvod? Začalo mě bavit experimentování s jídlem.

Přiznám se, že neumím pořádně vařit, a nevím ani jak udělat většinu „běžných“ jídel. Zato mě ale hrozně baví od oka zkoušet všelijaké úchylné kombinace a zjišťovat, jak to pak bude chutnat a jaké to bude. Včera to byly palačinky, dnes jsem zadělal těsto na jakousi buchtu, resp. asi to bude něco mezi běžnou buchtou a perníkem, neboť jsem do těsta přisypal trochu perníkového koření a kardamonu.

Všechny tyhle věci mají jedno společné: neuvěřitelně se tím zabíjí čas. A ten, který se nezabije přímo pobytem v kuchyni, se dá strávit zrovna něčím na počítači, neboť „za chviličku bude třeba zase jít do kychyně“ – zkrátka se rozfragmentuje čas na takové úseky, ve kterých není příležitost se opravdu na delší dobu soustředit na konkrétní učení. Na to jsou vhodné podmínky většinou až pozdě v noci, jenže to zase kolem půl jedenácté večer přichází únava, kterou pokud se nepodaří překonat, člověk už zůstane malátný do té doby, než usoudí, že jde spát (v opačném případě pak od půlnoci do čtyř do rána je nejproduktivnější část dne ;-))

Navíc dalším problémem je to, že když takhle člověk experimentuje a blbne, tak si pak i náležitě vychutná samotné jídlo a udělá si z toho menší obřad. Krom toho, nic člověka nenutí, aby si nakonec naložil jen smysluplně velkou porci, v konečném důsledku pak není možné pořádně pracovat ani po jídle, protože se člověk krapet přejí.

Touha vařit a chuť k jídlu je při současné potřebě se učit na zkoušky peklo.

Četlo: 1716
pridej.cz

Komentáře#


1. Hanička# | 07.06.08, 19:29 | http://hanicka.net | hanicka#hanicka.net

Asi bych tam měla přijet a zas tě jemně vyrušovat abych předcházela kopru :)


2. gog# | 07.06.08, 21:41

hezký:) jsem taky zkoušel něco "novýho", a sice těstoviny se sýrovou omáčkou. výsledek? bylo mi z toho asi 2 dny blbě... tak nevím čím to bylo, páč kámoška to vařila podle stejnýho receptu, vypadalo to taky stejně, a prý si moc pochutnala:) toto mě od dalšího experimentování odradilo...


3. al-Quaknaa# | 08.06.08, 16:36

K těm palačínkám - mně chutná, když se do těsta přidá trocha papriky (nevím, jestli pálivé - myslím, že jo) - chutná to pak jako takové ty sýrové produkty, určitě to zvládneš ještě nějak poladit, ale zkrátka palačinky na slano jsou super :) A pokdu se do toho bdueš pouštět, nezapomeň se pochlubit, jak jsi dopadl :)
al-Quaknaa


4. Brozkeff# | 08.06.08, 18:05

Tak palačinky se povedly, perník-like buchta rovněž. Mám fotku v mobilu, leč jsem ztratil miniSD redukci a spojení kabelem mi taky teď nějak nefunguje, takže fotka si v telefonu ještě nějaký ten pátek počká ...

Paprikovou zkusím příští týden, děkuji za tipy ;)


5. Kleio# | 10.06.08, 21:53

Co mi to jen připomíná...? Jo! Mě!
Nejčastěji takhle tvořím pomazánky a saláty. A meloun se slaným sýrem je bezva věc, jak jsem zjistila zase já. :D


6. iscilitight# | 11.06.08, 08:58

Hohoo..no já jsem taky na jídlo trochu úchylná, ale teda že bys mě svými kulinářskými výlety vytáčel natolik jako pana Sadakko, to se říct nedá :D Ten tě bere jaksi moc vážně :D Ovšem vkus na dobrou restauraci má, to je zas pravda:-)

Jinak- když jsme u toho experimentování- kukni na www.cuketka.cz a jeho Pekelnou výzvu..tomu říkám výzva pro kuchařského experimentátora ;-P


7. Brozkeff# | 12.06.08, 21:04

Wow, díky za fajn servr, Pekelnou výzvu jsem tentokrát nestihl, ale jako inspiraci do budoucna to možná použiju ;)


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.