Blázinec...

13.02.2006, 10:50 | Osobní

Tohle bude tak trošku zběsilé (a taky dlouhé), v poslední době se stalo několik zajímavých věcí, přičemž chci o každé něco málo napsat... Tak jdeme do toho:-)

Začnu 'exkurzí' do Prahy, na které jsem byl v úterý. Byl totiž Den otevřených dveří na FELu ČVUT, takže jsem se šel podívat, kde bych mohl potenciálně pokračovat ve vzdělávacím procesu. Tož bylo to zajímavé, ukazovali nám tam všelijaká udělátka, jako roboty, nebo drátky vedoucí do Oktávky, kterými se dalo ovládat auto z počítače, nebo moc hezké mašinky, co jsou řízeny nějakým děsně sofistikovaným programem, který zjišťuje, zda nejsou vláčky v kolizním kurzu, dle potřeby přehazuje výhybky a tak dále. Prostě samé príma věci. S dopravou tam a především zpět to bylo trošku... ehm... zajímavější, ostatně proč bych psal znovu, co už napsáno bylo;-)

Co se dělo ve středu, si teď nějak nemůžu vzpomenout. Takže tu přeskočím, třeba si nakonec ještě vzpomenu.

Čtvrtek - Hmm... Velice zajímavá byla hodina francouzštiny. Už týden bylo zadáno do dvojic, aby urobily nějakou prezentaci, která se bude prezentovat. Každá dvojice dostala nějaké belgické město nebo jinou oblast Belgie. Týden samozřejmě uplynul hned, a překvapivě - prezentace stále nebyla:-) Navíc Filípek se nějak zrovna necítil, a na tuto hodinu se nedostavil. Ovšem co prezentovat, když není prezentace? Prezentaci samozřejmě! Kterou je zapotřebí vyrobit, což přece není žádný problém, čtyři minuty před začátkem hodiny stačí skočit k počítači, pustit Powerpointa, Wikipedii a začít bastlit. Kdo tvrdí, že tvorba prezentace zabere moc času? Brozkwičkovi to trvalo přesně sedm minut, aspoň tak hovoří statistiky z Powerpointu. Francouzštinu už ovládá bravurně (jak by ne, když se ji už učí třetím rokem :-)), takže nebude problém mluvit spatra .o) O několik minut později, Brozkwička strká USB klíčenku do počítače, pouští prezentaci a začíná blábolit něco o Brugách, jaké to je krásné město, jaké slavné osobnosti se tam narodily a jak byla první zmínka o městě z roku 875. Následuje obrovský potlesk (zaslouženě) za pečlivě připravenou práci, a všichni hlasitě zvolávají, jakou práci to muselo trvat takový klenot vyrobit...
Celý ten slavný kousek je možno si stáhnout:-)

O něco později - před angličtinou - několik výmluvných pohledů na Brozkwičku, jaký to je ale pitomec, když poslal učitelce mejlem domácí úkol, na který by prý stejně zapomněla a tudíž by ho oni dělat nemuseli. Pozdě, už se stalo:-)

O další chvíli později - po příchodu domů - nepříjemné zjištění, že nejde internet. Po hodině se brozkeff stává otrávenou, a volá na dispečink, co s tím je. Po další hodině se stal zázrak a internet se rozběhnul. Ovšem po dalších dvou hodinách chcípl znovu. A tentokrát už ani volání na všechny dispečinky světa nezachránilo to, že do rána byl brozkwička bez internetu. Respektive ani ráno ještě nejel. Tahle situace, kdy na celý den chcípl internet, se už stala mimochodem podruhé. Nicméně, co na tom bylo pozitivního - stihla se spousta věcí, co by jinak byla odložena na "later" kvůli tzv. 'urgentním' povídáním po icq, a o nic méně urgentnějším tlacháním na jistém irc kanálu. Případně ještě neodkladným flejmováním na cyberspace a dalších nejmenovaných portálech.

Kromě jiného brozkwička poděkoval Přírodě, že ho nutí si zlepšovat fyzičku, ono vyházet před domem třicet centimetrů nového sněhu není žádné terno...
(Sníííh, padá sníííh, KURVA!)
Korunu celému dni nasadila BSOD, která se již nedávno objevila poprvé, a začínám tak mít podezření, zdalipak není něco s hardwarem. V RAMce to není, memtest dopadl dobře, možná grafická, která už padá i v linuxu a kromě jiného se začíná zadrhávat větrák.
(BSOD na konci dne umí udělat radost...)

Pátek - Ráno si Brozkeff přivstal. Aby si z internetu stáhl něco o období Jakobínské diktatury a sepsal nějaký elaborát, co byl vyžádán do dějepisu. Nicméně, nepředpokládal, že když nejel internet večer, nepojede ještě ani ráno. No... nejel:-) Takže elaborát se nekonal. Nu což...
Ve škole se konal hodinový brífink s ředitelem, díky kterému jsme se dozvěděli, že sledovací systém 'píchaček' neboli čipů byl zpočátku opravdu jenom FUD, a zase tak hrozné to nebude, bude stačit přijít v 7.55, nikoliv už v 7.50 a další upřesnění v pozitivním slova smyslu .o) A nezavádění předvýběru obědů není v jeho kompetenci, za zdržení v této kauze může průmka. Príma.

Ještě jsem se vlastně nezmínil o nadcházejícím gympláckém maturitním plese. Aby to bylo jak za starých časů, tentokrát nebyly dány žádné lístky do volného prodeje, a nějaký sehnal jen ten, kdo si ho dostatečně v předstihu zarezervoval (asi jako pozemky u Prahy v kauze Zgarba.o)), případně měl dobré kontakty... protekcionismus jako vyšitý ;e) Takže brozkwička samozřejmě neměl nic:-) Až dneska, se napsal do jakéhosi pořadníku, díky kterému možná jeden lísteček dostane :-D

A teď co se dělo doma - prvotní pozitivní zjištění, že internet konečně jede, vystřídalo po asi dvou hodinách méně pozitivní zjištění, že internet zase vypadl. Nefunguje ani teď, kdy píšu tenhle text. A důvod? Progresivní pětigigahertzová technologie, o které jsem tu už s nadšením psal, má občas své 'mouchy', a tak, po zaslání ošklivého paketu doposud neznámého charakteru od jednoho připojeného účastníka vyhořel celý přístupový bod na komíně. Fyzicky K.O.. No není to skvělá zpráva? Po výměně elektroinstalace a namontování náhradního AP na komín fungoval internet dvě hodiny (to bylo dneska v to odpoledne:-), a pak - BUM - a může se vyměňovat znovu... Takže vskutku pozitivní zpráva - internet nemusí fungovat další týden...
Brozkwička tak doufá, že mezitím dostane dočasně provizorně zpátky stabilní, leč totálně out a obsolete WiFi 2.4GHz, nebo superprofesionální řešení Motorola Canopy, nebo prostě cokoliv, co ho dostane online a přinejmenším mu umožní tenhle text umístit na blog... (až potud to bylo psáno v pátek)

Sobota - ARGH, žádné volné WiFi 2.4Ghz APčka nejsou, budou až v pondělí! Co to znamená? No jednoduše a prostě, že internet nebude dneska, jak se plánovalo, ale až v pondělí!! (toto psáno v sobotu)

Neděle - Už třetí den bez internetu, koušu si radši místo chatování nehty .o) no tak ne;-), jsem docela rád, že se tím pádem vytvořila spousta času na jiné věci, nicméně - dějepisný elaborát pořád neexistuje, a nevím, kdy existovat začne, pokud to s tím internetem bude i nadále takové, jako v posledních dnech :-/ (toto psáno v neděli)

Pondělí (psáno ve škole v pondělí ráno) - Nebudu riskovat zkoušku internetu doma, radši připisuji tento řádeček, ve kterém píšu právě toto, že odeslat text ze školy bude o něco jistější. Jakýkoli další obsah se tu objeví opravdu až tehdy, co se internet vrátí domů .o)

Četlo: 2003
pridej.cz

Komentáře#


1. al-Quaknaa# | 13.02.06, 14:56 | alquaknaa#gmail.com
LOL

Tak to ti teda nezávidím...taky si občas říkám, že jsem to ale blbec, když jsem chtěl zkoušet nejnovější a nejprogresivnější technologie (hlavně softwarové, testovací větev Gentoo Linuxu :D) a pak toho litoval...
Hodně štěstí s nahazováním...
alli


2. Gogo# | 13.02.06, 21:16 | http://gogo.wz.cz

ad sníh: tak jsem taky vyhodil na web fotku kolik u nás je sněhu (kupa!)

ad internet: joj, kabelovej modem má i některý výhody;)


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.