Provozní doba na ICQ

16.02.2006, 23:19 | Osobní

V poslední době mě začíná rozčilovat ICQ, neboť to je jediný program, co dokáže zabít celý volný den. Jakmile mám ICQ puštěné, s 95% pravděpodobností za celý den nic nestihnu udělat, přestože bych něco udělat potřeboval.

-ICQ-
Samostatnou kapitolou jsou zprávy od neznámých lidí, kterých mě v poslední době přibývá jako hub po dešti, a jsou to takové ty klasické žádosti o pomoc, neboli pokus dostat "technickou podporu na všechno zdarma". Sice nemám nic proti tomu někomu poradit, když na danou otázku už znám odpověď, na druhou stranu dotaz "podívej se mě na web, pomůžeš mě předělat ho do php?" či podobný je trošku moc i na mě. Vrcholem je dotaz typu "jak mám cracknout windows xp (mám klíč FCKGW..)"... všem těmto nešťastníkům tedy vzkazuji - už nemám chuť zabít tři hodiny chatováním na podobné téma. Co mě nevadí a co beru jako nejslušnější možnost, je nejdřív psát na MEJL, tam poskládat nějak smysluplně text, a očekávat brzkou odpověď... narozdíl od realtime ICQ ma mejl odpovím kdy budu mít čas, podrobněji a ve výsledku to zabere i míň času a vyřeší se víc. Pokud se to nedá vyřešit jen tak jedním mejlem, a realtime chat je jediným řešením, tak proč ne, ale znovu opakuju - nemám náladu strávit X hodin řešením problému po icq člověku, kterého vůbec neznám. Vím totiž, že po icq se za tři hodiny obvykle vyřeší míň než dvěma mejly nebo jedním kratším telefonátem. Jde o to, že spousta lidí používá ICQ klienta nastaveného tak nemožně, že se žádný log zpráv nearchivuje a po několika napsaných řádcích se k těm starším nedá dostat... a psát takovémuto člověku co se během půl hodiny zeptá 3x na stejnou věc je zhruba totéž jako to posílat rekomando na /dev/null. Zato v mejlu se to dá vystihnout v souvislostech a je zde v podstatě jistota, že člověk zprávu nesmaže a zůstane mu ve schránce.

Problém s ICQ je i u lidí, co znám. Je sice fajn, že se můžu kdykoliv spojit s lidmi, co jsem už dlouho neměl možnost osobně potkat... v takovém případě se jedná o skutečně efektivní cestu, jak něco domluvit/vyřídit... na druhou stranu, čeho je moc, toho je příliš, každý samozřejmě píše, kdy je to vhodné pro NĚJ... což samozřejmě nemusí být vhodné pro tu druhou stranu - pro MĚ. (Komu z tohoto dojde, proč chodím tolik spát v jednu ráno?;)) Samozřejmě, od čeho jsou statusy, že, od čeho je tolik populární Invisible mód, ... no to je sice hezké, ale stejně se nic z toho nevyrovná efektu odpojit se úplně :-)

Proč tohle teda vlastně píšu - v posledních několika dnech jsem internet spíš neměl než měl. Tudíž jsem taky několik dní v kuse nebyl na icq. Byl to opravdu příjemný odpočinek, po dlouhé době, kdy byl člověk online ve dne v noci. Co se ale stalo v okamžiku, kdy jsem se po tak "dlouhé" době znovu připojil? No hádejte, milé děti:-) Ano, správně, i úplný debil, pardon, člověk s nižší inteligencí, přišel na to, že se strhla lavina. Zdárně jsem ji nakonec nějak přežil, a teď píšu tohle -- Od teď se budu na icq objevovat o něco méně než doposud, právě z důvodu, abych se 'neupsal' k smrti. Možná dokonce časem sepíšu i provozní dobu, kdy jsem online a kdy offline;-) No takže na závěr abych z toho něco vyvodil - prostě asi jenom to, že když budu offline, nemusí to nutně znamenat, že tu nikde nejsem... na druhou stranu, když budu offline, nemusí to nutně znamenat, že tu jsem :-)
Doplnění ... tak jsem si teď sám po sobě tento textík přečetl, a už zase vidím, jak je to celé ubručené, jak je všechno špatně, a blebleble... pravda je, že moc dobře neumím psát články, aby byly pozitivní, vtipné a přitom ještě pravdivě odrážely realitu. Takže abych to zase trošku ujasnil - výhružky 'už dál nebudu tolerovat' a podobné brát trošku s rezervou, určitý čas si pro lamy nechávám vyhražený i nadále;-)

Četlo: 1710
pridej.cz

Komentáře#


1. Satai# | 16.02.06, 23:07 | http://satai.blog.cz/

A co takhle jako ochranu proti neznámým otravům používat dvě icq čísla - jedno "veřejné" a jedno "privátní". Na privátním jsi online skoro pořád, na veřejném máš "úřední hodiny". Používám a je to myslím docela šikovné řešení tvého problému :-)


2. brozkeff# | 16.02.06, 23:18
2 icq čísl

Taky o tomhle vážně uvažuju... je to koukám docela populární:)


3. al-Quaknaa# | 17.02.06, 16:23 | alquaknaa#gmail.com
Celebrita

No vidíš, jaká jsi už celebrita! Každý se po tobě shání :D Taky nechápu, proč řešit např. problémy s PHP přes ICQ - už vidím, jak do ICQ píšeš kód:takhle to napiš, bude to fungovat - a on ti odpovídá - atp... Po mailu jsem s kámošem ladil program v Bashi a Pythonu a v pohodě :D
Měj se
al-Quaknaa
P.S.:BTW - jak funguje ta tvoje "antispamová forma"?


4. al-Quaknaa# | 17.02.06, 16:26 | alquaknaa#gmail.com
Jo takhle...

Aha, teď už chápu :D # je super znak, ale znáš tohle
alquaaknaa ☺ gmail · cz
?
Pěkný, ne?
al-Quaknaa


5. brozkeff# | 18.02.06, 14:19
lol,

dobrý způsob využití entit ☺


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.