Windows vs Linux flamewar?

20.02.2006, 00:00 | Počítače a technika

Jednak jsem si už dlouho na nic nezanadával (hm, tuším včera:-)), jednak chci odkázat na jeden nedávný článeček Velkého Bloggera, což se u mě nestává až zase tak často...

Tučňák Nejde totiž jenom o samotný článek, který je kupodivu i celkem čitelný, ale pak i o komentáře pod ním, které jsou místy opravdu duchaplné, konkrétně asi nejkomplexnejší je tento. Doporučuji si přečíst, osobně to vidím podobně - WinXP už je pro lidi, co berou počítač jako blackbox, solidní systém; Linux je ideální pro serverové nasazení, i pro pokročilejší uživatele, co ale nepotřebují nějaké Win-only apps; a OS X (v současné době ale IMHO pořád jen PPC architektura) je pro fajnšmekry, grafiky i další lidi, co ví, co jim sedne, taky bezvadný... takže vlastně není důvod flejmovat, že? ;-)

Na závěr ještě moje tradiční uprdnutí -- jakožto chronický stěžovatel samozřejmě věčně nadávám na všechno - jak na neschopné windowsy, co v home verzi neumí několik grafických relací (jako linuxové vncservery), tak na nemožné linuxy, kde se pořád něco musí štelovat, aby to fungovalo, a to mě vůbec nebaví (protože to obvykle se svýma znalostma ani nespravím...). No, takže asi patřím do té jablečné škatulky, ne? Nebo nikam? Už vidím, jak tam budu nadávat na neergonomičnost a nemožnost ji změnit atd atd... no radši už jdu spát, třeba se z těchto nálad do rána dostanu :o))

Četlo: 2041
pridej.cz

Komentáře#


1. angel333# | 20.02.06, 20:45 | http://angel333.xf.cz | angel333#centrum.cz

ja uz se tesil, ze to je jako vymezeny pro flamewar, chjoo, no tak nekdy priste. jinak ten cas - 0:00 - je peknej :)chodis spat nak brzo ne? :))


2. brozkeff# | 20.02.06, 21:27
ale klidně,

tak flejmuj, nikdo ti v tom nebrání, jenom mám podezření, že narozdíl od nekonečných diskuzí na cyberspace nebo abclinuxu by tady reagoval jedině pan brozkeff :e)) však ona ta databáze webzdarma ještě něco snese, zatím má export včetně všech vykonávacích příkazů jen asi 400kB .o)


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.