Za lístky KSČSSD kafe zdarma!

02.06.2006, 20:00 | Svět, filosofie, politika...

Někde zase pivo, někde slevu na oblečení, no skoro to vypadá, jako by už živnostníci a podnikatelé měli KSČSSD dost!

Místní kavárna, co je těsně vedle 2 volebních místností, se přidala k této celkem populární akci. A proč ne, že? Když socky zjistí, že vlastně volbou někoho jiného dostanou něco zadarmo, na poslední chvíli si možná ještě rozmyslí, koho vlastně budou volit! :-) A uvědomí si, že solidární umí být i ta buržoazie :D Koncept fungování je například zde.

Sám jsem hlasoval okolo čtvrté odpoledne, a narozdíl od některých Bloggerů jsem ani nemusel čekat ve frontě plné komunistů, prostě jsem rovnou šel za plentu do prostoru pro úpravu hlasovacího lístku. Po důsledném rozvažování, zda přece jenom nevolit monarchisty, jsem se vzpamatoval a do obálky k tomu určené jsem strčil devítku. Kafe si vyzvednu zítra - tedy pokud ještě budou akci nabízet :)

Mimochodem, úspěšně mě během dnešního dne vytočily dva názory spolužáků:
Spolužák G: "Proč bych měl jít volit? A koho asi?"
Spolužák K: "No já budu volit ty monarchisty, hehehe".
No ty volby jsou ale sranda, že. 'Tak tam ňákej ten lístek fláknem, né?'...

Ovšem vrcholem všeho je podplácení mladých voličů jejich prarodiči, že KDYŽ ZVOLÍ ČSSD, DOSTANOU PĚTISTOVKU. Tak to už je pěkně hnusné. Příkladem budiž Spolužák Z.

Každopádně, nějak to už dopadne, a zítra (tj. v sobotu) to večer v každém případě zapijeme. Spolužák Z se aspoň může ztřískat za peníze daňových poplatníků (daně poplatníků - rozpočet - důchod - babička - spolužák Z), zatímco my blbci ódéesáci jsme dostali/dostaneme jenom kafe grátis a večerní konzumaci si budeme muset zaplatit sami.

Na závěr ještě důležité upozornění pro levicové voliče, co ještě nevolili:
Pokud chcete v parlamentu koalici ČSSD a KSČM vložte do obálky volební lístky č.10 + č.20!

:]

Četlo: 3667
pridej.cz

Komentáře#


1. Mavater# | 02.06.06, 20:19 | http://martin.rumanek.cz

Coool :) Já půjdu vhodit svoji devítku až bude devět, magic nine ;)


2. ag# | 03.06.06, 12:41 | http://airguru.eastforce.net

to je myšleno vážně s tím vrcholem všeho? :)


3. Gogo# | 03.06.06, 15:20 | http://gogo.wz.cz

Víš, někoho zase dokáže vytočit ta tvoje volební aktivita. Ok, piš si o politice na blog. To nikdo nemusí číst. Ale nenuť mě to poslouchat ve škole! Někdo má třeba trošku jiný starosti, než aby se rozhodoval o tom jestli volit větší nebo menší zlo. Někdo prostě nemá ambice hrnout se za každou cenu do politiky. Chápeš?
Tohle není útok na tvoji osobu. Jen mi vadí některé tvoje názory.


4. brozkeff# | 03.06.06, 16:44
HRNOUT SE DO POLITIKY?!

Starat se o to, jakým způsobem bude řízen stát, ve kterém žijeme, by měl přece každý! Za pár let budu vydělávat (resp. brigádničit můžu už teď), a už jenom to, kolik mě stát na daních, 'pojištěních' a dalších fičurách sebere, mě jedno rozhodně není! Mít milión a nemít milión jsou vlastně milióny dva...

Nedivil bych se, kdybych nakonec v té politice skončil, ale zajímat se o aktuální dění by měl prostě každý.


5. vency# | 03.06.06, 19:31
:-)

dle meho nazoru:ani moc nezalezi na tom kdo volby vyhraje protoze pro nas se toho moc nezmeni , nezalezi na tom esi dostaneme kafe zadarmo nebo ne ale na tom jaky ti politici jsou co se pro nas snazi udelat i kdyz asi prvnich 7let zadne vystizne zmeny nepozname tak treba casem se zacneme mit lepe nebo taky ne.co se tyce podplaceni ja bych za 500 to taky udelal(a)ponevadz by mi bylo jasny ze muj jeden hlas nic neovlivni.Jinak jestli volby vyhraje ODS s cimz pocitam zbytek poslanecke snemovny doplni doplni clenami kdu-csl popripade stranou zelenych.A pro nekoho treba nejsou dulezity neni pro ne dulezity nic co se te politiky, lidru a ruznych stran.


6. Gogo# | 03.06.06, 19:48 | http://gogo.wz.cz

Ale mě zajímají především jiný věci než politika a prachy! Možná pro tebe jsou tohle priority, ale pro mě rozhodně ne.

"Starat se o to, jakým způsobem bude řízen stát, ve kterém žijeme, by měl přece každý!" - a co já na tom změním? Buď můžu sledovat zprávy, číst politický názory na webu a rozčilovat se (což rozhodně není dobrý na srdce;)) nebo se o to nezajímat a být v klidu. Samozřejmě že o důležitých věcech se dozvím, a když se mě to bude týkat tak si o tom zjistím víc.

"..kolik mě stát na daních, 'pojištěních' a dalších fičurách sebere..." - moc nevěřím tomu, že volbou ODS se ti daně kdovíjak sníží.

"Nedivil bych se, kdybych nakonec v té politice skončil..." - o tom mluvím. Pro tebe je politika důležitá, pro mě zas tolik ne. Ty se o ní zajímáš, já ne. No a co?

"jaky ti politici jsou co se pro nas snazi udelat" - a tomhle to je. před volbama ti každej slíbí zlatý prase, ale jakmile je po volbách tak hovno...

ještě něco, jen tak pro pořádek: nakonec jsem volit šel.


7. brozkeff# | 04.06.06, 09:41
Průser

2vency: Já bych si těch 500 vzal a stejně bych tam strčil ódéesku. Zrovna tady dát jedněm a nedát ho druhým jsou ty dva hlasy... a co kdyby ty rozhodly o tom jednom křesle. Takovej bych byl charakter. (Mimochodem piš PROSÍM příště s mezerama za koncema vět, velkými písmeny a jako bonus i s diakritikou, tohle se nedalo číst)

2gogo: "a co já na tom změním?" - Si děláš prdel?? Změníš na tom něco, když půjdeš volit! Pokud jsi nakonec šel, tak OK, ještě že tak.
"Ty se o ní zajímáš, já ne. No a co?" - O to mě jde - JAK MŮŽE NĚKDO ŘÍCT, ŽE SE O POLITIKU NEZAJÍMÁ?! Pokud tomu tak skutečně je, je ti zároveň úplně u prdele, jak to tady v tom státě bude vypadat, jestli tady budou vládnout komunisti, Pol Pot, Hitler nebo Bokaso! A zvlášť teď člověk nemůže dělat nezajímajícího se, když Paroubek řekne, co řekl, ODS nemá možnost udělat žádnou použitelnou koalici a celé to půjde pěkně do pi*e!


8. vency# | 04.06.06, 12:32

jestli za penize budu volit ods nebo cssd by se rozhodlo az bych ty penize dostala kdyz nekdo nema rad cssd tak je nebude volit ani za penize v tu chvii kdy sem to psal(a) mi to nedoslo takze se omlouvam. Jinak jestli budu psat s mezerama nebo ne je moje vec takze promin!


9. vency# | 04.06.06, 12:38

Jestli mohu reagovat na goga tak je to pouze neshoda nazoru on nema zajem o politiku a ty si myslis, ze by se o ni mel zajimat kazdy. Podle me je hezke kdyz nekdo o politice neco vi, ale neni to nutnost pr: tony z vyvolenych o pilitice nec nevi je mu 31 a letos byl poprve volit a taky bez toho zije v pohode a nestara se o to co se tam nahore deje. Kazdy ma zalibu v necem jinem. - toto je pouze muj nazor!


10. Gogo# | 04.06.06, 13:26 | http://gogo.wz.cz

Jasně že by mi nebylo jedno, kdyby začala vláda totality. Ale s tím bys nic neudělal, i kdyby ses o politiku kdovíjak zajímal. Diktátoři se neptají, "dobrý den, nevadilo by vám pár let totality?" Hitler se neptal, Stalin se neptal, komunisti se neptali.

O co ti v týhle diskuzi jde? Přesvědčit mě o tom, že se mám začít zajímat o politiku? Tak to můžeš rovnou vzdát. Já ti tvůj názor neberu, tak ty respektuj i můj názor.

Btw: co ti do teďka chybělo? Žiješ v zemi kde se neválčí, můžeš mít vlastní názory a můžeš je projevit, můžeš studovat školu jakou si vybereš, můžeš cestovat, můžeš si koupit co potřebuješ, můžeš podnikat nebo pracovat, můžeš založit rodinu a vychovat děti podle svého přesvědčení. Tak co sakra tobě osobně chybí???

To neznamená že se mi všechno v tomhle státě líbí. Ale žije se mi daleko líp, když to neřeším. Já chápu že ty potřebuješ tyto věci řešit, tak zkus pochopit že já to nepotřebuju.


11. brozkeff# | 04.06.06, 14:12

2vency: "Jinak jestli budu psat s mezerama nebo ne je moje vec takze promin!" - Samozřejmě že je, ale pokud by mě to začalo nějak moc vadit, tak taky můžu zavést moderovanou diskusi a takovéto příspěvky nepropouštět, že :-)

2gogo: "co ti do teďka chybělo? Žiješ v zemi kde se neválčí (...) Tak co sakra tobě osobně chybí???" - Plně si uvědomuji, že jsme v padesátce nejbohatších států světa a patříme k těm vrchním pár procentům nejbohatších. S čím prostě nesouhlasím je fatalismus, přijímání toho, jak to je, a chlácholit se, 'no pořád může bejt hůř'. Takovýto člověk (tedy z toho, co jsi už napsal zcela jistě TY) je podle mě taková loutka, strom co se ohne, jak vítr fouká. Kdyby hrozila nějaká opravdu závažná změna k horšímu, možná bys jel i na demonstraci někam do Prahy, ale pokud se stav zhoršuje pomalu a po kapkách, tato 'mlčící většina' se nestará. Takže nějaké zavádění RFID... 'ále co, je to pro naši bezpečnost'. Monitoring internetu u ISP... 'no když jsem nic neudělal, tak se nemám proč bát'. Schválení softwarových patentů... 'no jó, určitě to je pro dobrou věc'. Rozhodnutá stavba žďárského koupaliště na Piláku bez zhotovení hlukové studie pro Farčata... 'dyť to taky nejni tak hrozný, proč to všechno chceš tak řešit, maly???'. S tímhle prostě zásadně nesouhlasím.


12. Gogo# | 04.06.06, 18:06 | http://gogo.wz.cz

Nesouhlasit s tím můžeš, ale můj názor nezměníš. Tím bych to asi ukončil...


13. vency# | 05.06.06, 13:41

tak klidne me to nevadi kdyz si tim pomuzes:-)


14. Czernitko# | 05.06.06, 17:40 | czernitko#gmail.com

Gogo:"Někdo prostě nemá ambice hrnout se za každou cenu do politiky. Chápeš?" To snad přeci nemůžeš myslet vážně, tohleto ??!! Podle tebe prostě každej kdo jde volit se hned žene za hvězdnou kariérou politika a o nic jinýho se nezajímá?? Proto že se 'nezajímáš o politiku' se rozhoduješ jestli půjdeš vůbec volit??
A co takhle třeba fakt, že jaký si to uděláš, takový to máš? Neboli nikdo ti asi nevyprávěl o tom jak dnes vypadá situace v oblasti soukromých podnikatelů, kterým se KSČSSD se*e kam může, nutí je vyplácet stále víc a víc a víc peněz(někdy 2x i více na stejný účel), nezajímají tě takový drobnosti, jako že se současnou vládou pomalu ale jistě zanikají možnosti pro podnikání, založit novou živnost je problém kvůli armádě byrokratů(která se *velmi* úspěšně rozšiřuje), státních nařízení(1997(ods)-373zákonů,1998(ČSSD)-700norem), stejně jako 'desátků'(kéž by byly 'jenom' desátky) které platíš státu.
Nezajímá tě, že nejspíš budeš žít bez důchodu prostě proto, že ti na to nikdo nevydělá (a možná to potká už tvoje rodiče), nezajímá tě, že už teď seš zadluženej až za uši díky převelice úspěšné politice jisté strany a že proti názorům p.Pa***ka se nesplácí z dluhů jenom úroky (jak krmí tupé dělnické stádo a neflákající se domácí povaleče), ale že dluhy se prostě splácet budou, a budeš to nejspíš ty na koho to padne...(mimochodem, kolik z toho dluhu bylo využito na prospěch tebe coby řadového občana, studenta? kolik z nich bylo ukradeno nebo promrháno na špatných vládních zakázkách a nebo pouhém byrokratickém aparátu???)
Nezajímá tě, že za vlády ČSSD podstatně vzrostla nezaměstnanost oproti období vlády ODS, ačkoliv se současná ČSSD snaží tvrdit opak(mimochodem na základě 'nové statistické metody', aneb řekni mi jakou statistiku chceš a já ti takovou udělám)....???
Vůůůůbec se nemusím zajímat o politiku, aby mě tohle prostě sra**, stačí se rozhlídnout kolem sebe. Nevím, kdo byli volební lídři, nevím, kdo kde kandidoval, nevím kolik bylo politických stran, neřeknu ti ani kolik členů má vláda nebo senát. O politiku se nezajímám, ale volím prostě proto že mě štve jakým směrem směřují priority naší vlády(v důsledku řekněme celý náš stát)....
Omlouvám se za slintání ve webzdarmácké databázi, ale prostě mě dokáže maximálně naštvat, když někdo řekne že má jiný starosti než "jestli volit zlo větší nebo menší". Na výběr totiž díky koaličnímu systému není zlo větší nebo menší, vždycky se musí dohodnout několik stran(čímž se smazává význam počtu křesel, i strany s 8 křesly mají stejnou váhu jako ty s 80). Je to možná vzletná metafora, ale pro mne to absolutně není důvod rozhodovat se o tom, jestli k volbám vůbec půjdu.


15. Gogo# | 05.06.06, 20:09 | http://gogo.wz.cz

czernitko: píšeš o čssd. já jsem se ani slůvkem nezmínil o tom, že bych podporoval vládu čssd. o co ti jde? vadí ti, že jsem se rozhodoval jestli půjdu volit? vadí ti, že jsem tady napsal svůj názor, i když nesouhlasný? vlastně nesouhlasný...řekl jsem jenom, že se mi nelíbí malyho politická angažovanost. o tom, kterou stranu jsem volil nepadlo ani slovo. nechápu proč se do mě navážíš.

znám spoustu lidí co nešli volit, znám spoustu lidí co volili čssd. znamená to, že jsou horší, něco míň, póvl?

"jak krmí tupé dělnické stádo a neflákající se domácí povaleče" - už i sem se dostaly Hulánovy výrazy? myslíš si, že jsi něco víc než ostatní? Vsadím se že kdybys měl někomu z této skupiny říct do očí že patří k "tupému dělnickému stádu" nebo k "domácím povalečům", rychle by tě přešla odvada. případně bys dostal jednu zprava a druhou zleva. kdyby nebylo "tupého dělnického stáda", ani bys nemohl napsat tenhle komentář. nebo myslíš že by ti inženýr vyrobil klávesnici? zamysli se občas nad tím, co říkáš!!


16. brozkeff# | 05.06.06, 22:18
vau

2czernitko: Méně hulánismu, méně otazníků a vykřičníků a bude to v pohodě, ju? ;e)

2gogo:
- K těm, co volit nešli, nebo volili socany: Přinejmenším bych si s takovými 'pohovořil', jako s tebou, proč se rozhodli, jak se rozhodli, a samozřejmě bych jim jasně řekl, že nevolit prostě není řešení a problémy to nevyřeší. Tedy pochopitelně jen IMHO a pak podle názorů snad všech politologů :)

Nechápu, proč tady děláš tu segregaci "dělník = socan, podnikatel = modrej pták". NIKDE jsem ani slovem nezmínil, že manuálně pracujících si nevážím nebo vážím míň! (sám nedělám ani tak, ani tak...) A pokud tvrdíš, že všechny ostatní strany kromě KSČSSD (speciálně ta ODS) se o zaměstnance neumí postarat a podporují jen zájmy těch nejbohatších - tak na tebe evidentně kampaň ODS mínus velmi úspěšně zapůsobila; v tom případě 'gratuluji' soudruhu Paroubkovi, jak mu to krásně vyšlo.


17. Gogo# | 06.06.06, 09:56 | http://gogo.wz.cz

Snažil jsem se to vysvětlit ve škole, ale pro jistotu ještě jednou zde:

neřekl jsem že dělník=volič čssd, podnikatel=volič ods. možná to tak trochu vypadá, měl jsem se vyjádřit přesněji. "Vsadím se že kdybys měl někomu z této skupiny říct do očí že patří k ..." -> "tato skupina" = "dělníci"; "tato skupina" != "voliči čssd".

a taky (pokud si dobře pamatuju) jsem neřekl že ostatní strany se neumí o zaměstnance postarat.

baf. co to takhle ukončit?


18. Czernitko# | 06.06.06, 10:03 | czernitko#gmail.com

Gogo: Co tím myslíš, žes nepsal o tom, že podporuješ ČSSD??? O tom přeci nemusíš psát, aby to byla pravda. Jenom tím, že nejdeš k volbám, podporuješ ČSSD, necháváš rozhodovat dělný lid(který volit půjde), a hádej, koho zvolí(ČSSD v lepším případě).
Ne, nenavážím se do tebe. No, vlastně možná trochu, ale ne proto, že by mi vadilo, že tu 'vyjádříš svůj názor', navážím se proto, že mi vadí, jakej ten názor je. Prndej si tu co chceš, ale uznej že mám taky právo na to reagovat ;) (A navíc Brozkeff ještě nezavedl cenzuru ;))
"znamená to, že jsou horší, něco míň, póvl?" - co to tady slintáš?? kde sem pronesl slovo 'póvl'?? Kdo volí ČSSD, ať si je volí. Chápu to u dělníka, který chce 'Jistoty a prosperitu' a nebo u důchodců, kterým je to jedno. Ale jak to může být jedno tobě, to prostě nechápu. Pokud ti ke šťastnýmu životu bude stačit za pár let jenom sedět doma na zadku a nadávat 'jaká je ta vláda k hov**', tak fajn, klidně se rozhoduj jestli budeš vůbec volit. O póvlu sem se fakt ani nezmínil.
"myslíš si, že jsi něco víc než ostatní?" Máš pocit, že seš neco míň, tak tě to žere?? kde sem se o něčem takovým zmínil? Ne, fakt takovej pocit nemám.
Počítáš se k tupému stádu? jestli jo, klidně ti to do očí řeknu. Že dostanu jednu zprava a jednu zleva?? A co? tak to vrátím. Na rozdíl od tebe mi nebude dělat problém nestydět se za svůj názor a něco pro něj udělat
"Nebo myslíš že by ti inženýr vyrobil klávesnici? zamysli se občas nad tím, co říkáš!!" Myslím že klávesnice vyrobená inženýrem bude asi třikrát kvalitnější než klávesnice vyrobená dělníkem. Bude totiž vědět, co dělá. Že ty bys to možná nedovedl ani se vzděláním inženýra ještě neznamená, že by to nebylo lepší. A neboj, nad tím co říkám, se zamýšlím velmi dobře. Nepíšu potom reakce typu 'myslíš si, že seš něco víc?' který sou vycucaný někde z prstu.


19. Czernitko# | 06.06.06, 10:13

btw. kdyby to někoho zajímalo - takovej ten úžasnej dojem že ods je pouze pro podnikatele a nepodporuje chudáky nepracující a dělníky? A kde na to má stát asi tak pořád brát? dobrá, máme tady dvě možnosti. 1)půjčky od jiných států - současná politika ČSSD. Úžasná věc, podnikatele nepotřebujeme(navíc se špatně ovládají, není to státní, pryč s nima...) nebo 2) střední vrstva podnikatelů a velké podniky(ne národní, protože co je národní, není moje, a to se pak s lehkým srdcem rozkrádá) budou vydělávat na sociální dávky, důchody, podporu nezaměstnaných. Co je na tomhle modelu špatné? Podle mě vůbec nic. Nebude státní dluh, stát bude v plusu protože bude převažovat soukromé vlastnictví(zajímá vůbec někoho kolik státních peněz bylo rozkradeno ve státem řízených podnicích/privatizacích??), a bude dost peněz pro podporu nezaměstnaných, na sociální dávky a na důchody. Mimochodem, už jsem se zmínil o tom že za ods byla nezamětnanost menší a klesala? Opravdu se ODS nepostará o dělníky a nepracující?


20. Gogo# | 06.06.06, 10:45 | http://gogo.wz.cz

1) přečti si ještě jednou komentář #6
2) pořád se mě snažíš přesvědčit že ods je lepší než čssd. ale já jsem neřekl že není!
3) toto je můj poslední komentář tady. nemám náladu se s tebou hádat, každej máme jinej názor a toho druhýho nepřesvědčíme.


Vložit nový komentář#

— Aby se komentář odeslal, políčka Jméno, Komentář a správná odpověď na antispamovou otázku musí být vyplněna!
— phpBB tagy ani jiné syntaxe tu nefungují, proto je nepoužívej – komentář jen bude plný balastu.